Info@razdar.com
القاب بابیه به قرة العین و خواستگاری وی از باب
بابیها زرین تاج ( قرة العین ) را بدرالدجیٰ و شمسالضحیٰ نامیدند و بها به وی لقب صدیقه داد. طاهره ( قرة العین ) باب را خواستگاری کرد و باب نیز از وی خواستگاری نمود باب در قلعه چهریق[1] ماکو زندانی شد .
برادر قرة العین شیخ رضا نام داشت از قزوین به کربلا رفت و فرزند وی طلبه گردید .
نقل از کتاب باب کیست و سخن او چیست (بابیه – ازلیه) اثر نورالدین چهاردهی – ویرایش و حواشی مسعود رضا مدرسی چهاردهی – تهران – سال 1397 خورشیدی – نشر آفرینش
[1] . قلعه چهریق = یکی از قلاع خوی می باشد و مدتی علی محمد باب در آن قلعه موقوف بود. دهی است از دهستان چهریق بخش سلماس شهرستان خوی. در 19500 گزی جنوب باختری سلماس واقع است تا سلماس راه ارابه رو و دویست تن سکنه دارد. «نقل از دهخدا» از رودخانه زولا آبیاری می شود محصولش غلات و شغل اهالی زراعت و گله داری است «از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4» سید باب را از قلعه چهریق به شهر تبریز آوردند و در مقام تحقیق حال او برآمدند «روضة الصفا ناصری ج 10» سید علی محمد شیرازی ملقب به باب مدتی در این قلعه زندانی بوده است سابقاً مجملی از دعوی سید علی محمد شیرازی ملقب به باب و خلفای او در فارس و محاکمۀ نظام الدوله حسین خان صاحب اختیار آن ملک با او و آوردن معتمد الدوله منوچهر خان او را به اصفهان و بعد از آن بردن او به قلعۀ چهریق سلماس و خوی ، مرقوم افتاد «روضة الصفای ناصری ج 10» چون بر امنای دولت واضح شد که عامۀ خلایق به جهت محبوس بودن سید در قلعۀ چهریق در باب علم و فضل او سخنان بلند میگویند (روضة الصفای ناصری ج 10»